Почна бербата на јаболка во Волино -цените незадоволителни

Почна бербата на јаболка во Волино -цените незадоволителни

Од минатиот викенд и официјално започна Волинскиот јаболкобер. Нова реколта, стари проблеми. Иако во споредба со минатогодишната реколта оваа година приносите се значително помали, сепак квалитетот не отстапува. Моменталната откупна цена која ја нудат малиот број на...