Сите написи од Volino.mk

Биди дописник за Volino.org

December 30, 2010

Од 1.1 2011 официјално почнува со работа web страната за с. Волино. Volino.org ги поканува сите оние кои мислат дека можат да допринесат во збогатување на содржините на порталот, своите текстови, мислења, забелешки, коментари и пофалби  да ги испраќаат на ... Дочитај »

По 50 годишен брак – повторно се венчаа

November 10, 2010

Во неделата, на 7 ноември 2010 година, сопружинците Богоја и Илинка Ѓорѓиоски, го искористија нивниот Златен Јубилеј, педесет годишнината од бракот, за да го крунисаат со венчање, овој пат пред свештеник и во црква. Богоја и Илинка во црквата Св.Никола ... Дочитај »

Осветување и положување камен-темелник на црквата “Св. Петка”

August 2, 2010

На 2 август 2010 година –  Илинден, во  Волино , се освети и положи камен-темелник за изградба на нова црква посветена на “Св. Петка”. Чинот осветување и положувањето камен-темелник го изврши Владиката г. Тимотеј. По завршувањето на чинот на осветување ... Дочитај »

Австралиска помош за црква во Волино

July 30, 2010

На 10 јули 2010 година во просториите од ФК Грингилски лавови во Грингила (Волонгонг) се одржа Волинска хуманитарна вечер. Таа беше одржана за да се соберат и испратат пари за изградба на црквата Св. Петка во село Волино Охридско. Оваа ... Дочитај »