БИЕЊЕТО НА ЦРКОВНАТА КАМБАНА ЌЕ ГО НАЈАВИ ХРИСТОВОТО РОЖДЕСТВО

January 6, 2017
БИЕЊЕТО НА ЦРКОВНАТА КАМБАНА ЌЕ ГО НАЈАВИ ХРИСТОВОТО РОЖДЕСТВО

Вечерва, на Бадник, точно во 00.00 часот биењето на црковната камбана во Црквата Света Богородица ќе ја
најави радосната вест-Христовото рождество.

Утре со молитва и литургија во црквата Успение на Пресвета Богородица, во Волино ќе се одбележи еден од
најголемите христијански празници, Рождество Христово – Божик, посветен на раѓањето на Исус Христос.

7 Јануари-Рождество Христово

00.00 часот- Биење на црковната камбана

08.30 часот- Света Златоустова Литургија, началствува парохиски свештеник Павел Крцоски

– давање света причесна

Поврзани написи

Коментарите се затворени.