Богородица Куп 2012: Прогласени најдобрите

August 29, 2012
Богородица Куп 2012:  Прогласени најдобрите

По завршувањето на финалниот натпревар прогласени се најдобрите поединци и екипи на Богородица Куп 2012

Поединечни награди

Најдобар млад играч- Димитар Скепароски (ФК Сатеска)

Најдобар млад играч- Димитар Скепароски (ФК Сатеска)

Најдобар голман- Христијан Маркоски ( ФК Стефан Толески)

Најдобар голман- Христијан Маркоски ( ФК Стефан Толески)

Најдобар стрелец –Никола Секулоски ( ФК Сатеска ), со 18 постигнати голови

Најдобар стрелец –Никола Секулоски ( ФК Сатеска ), со 18 постигнати голови

Најкорисен играч – Љупчо Далчев ( Бел Мерцедес)

Најкорисен играч – Љупчо Далчев ( Бел Мерцедес)

Екипни награди

Прво место- Бел Мерцедес/Охрид

Прво место- Бел Мерцедес/Охрид

Второ место-ФК Сатеска/Волино

Второ место-ФК Сатеска/Волино

Трето место-ФК Стефан Толески/Пештани

Трето место-ФК Стефан Толески/Пештани

Четврто место-Ремис/Охрид

Четврто место-Ремис/Охрид

Поврзани написи