Со синоќешните натпревари на Богородица Куп 2015 заврши првиот круг на натпреварите по групи. Познати се 15-те осминафиналисти. За уште едно место во осминафиналето во дополнителен натпревар- “ мајсторка”  ќе се борат екипите на Ресторант Острово и Фаланга, кои во рамките на Е групата имаат ист број на бодови, а нивниот меѓусебен натпревар заврши нерешено.

Во синоќешните натпревари сигурни и убедливи победи остварија екипите на  Кафе Бар Инсомнија  и Кадмо Бар , со што ги обезбедија првите места во  Г и Х групата.

Мошне интересен натпревар одиграа Плажа Оревче и Др.Баткоски, кој одлучуваше за првото место во Ц групата. Натпреварот заврши без победник, со што вевчанци го освоија првото, а пештанци второто место во групата.

Два натпревари не се одиграа бидејќи екипите на Драслајца и Ресторант Свети Никола, кои претходно ги загубија шансите за вториот круг не се појавија на теренот и натпреварите согласно пропозициите се регистрирани со службени 3-0 за екипите на Копачка, односно Ресторант Острово.

Денес и утре на програмата на Богородица Куп се осминафиналните натпревари.

А ГРУПА КОНЕЧНА ТАБЕЛА

А 1.

СИТЕ СВЕТИИ

3

2

1

0

22-9

7

А 2.

ПУПЕ КОМПАНИ

3

2

0

1

6-9

6

3.

ПЕКАРИ

3

1

1

1

9-9

4

4.

БАНДА БЕЗ КОМАНДА

3

0

0

3

5-15

0

 

Б-ГРУПА КОНЕЧНА ТАБЕЛА

Б1.

ВИКИ ТРАНС

3

2

1

0

14-5

7

Б2.

МЕШЕИШТА

3

2

1

0

10-4

7

3.

ЕНТИТИ МЕШЕИШТА

3

1

0

2

5-11

3

4.

ДООЕЛ НОЧЕ

3

0

0

3

3-12

0

 

 

Ц ГРУПА КОНЕЧНА ТАБЕЛА

Ц1.

ДР БАТКОСКИ

3

2

1

0

15-5

7

Ц2.

ПЛАЖА ОРЕВЧЕ

3

1

2

0

11-5

5

3.

БРЕШ

3

0

2

1

5-12

2

4.

САТЕСКА 2015

3

0

1

2

5-14

1

 

 

Д ГРУПА КОНЕЧНА ТАБЕЛА

Д 1.

ФК САТЕСКА

3

3

0

0

19-10

9

Д 2.

ДЕЈАН ВОЈВОДА

3

1

1

1

9-9

4

3.

ЈОВАН 2014

3

1

1

1

6-6

4

4.

ТИПЛЕРИ

3

0

0

3

6-15

0

 

Е ГРУПА КОНЕЧНА ТАБЕЛА

Е1.

АСП ПАК

3

3

0

0

16-4

9

Е2.

ФАЛАНГА

3

1

1

1

8-8

4

Е2.

РЕСТОРАНТ ОСТРОВО

3

1

1

1

7-8

4

4.

РЕСТОРАНТ СВЕТИ НИКОЛА

2

0

0

3

1-12

0

 

Ф ГРУПА КОНЕЧНА ТАБЕЛА

Ф 1.

ХОТЕЛ МОНТЕНЕГРИН

2

1

1

0

7-3

4

Ф 2.

ИЛИНЧЕ

2

0

2

0

2-2

2

3.

КАФЕ БАР ГОСИП

2

0

1

1

3-7

1

 

 

Г ГРУПА КОНЕЧНА ТАБЕЛА

Г1.

КАФЕ БАР ИНСОМНИЈА

3

2

1

0

14-3

7

Г2.

БАЛЕ ТУРС

3

2

0

1

10-9

6

3.

КОПАЧКА

3

1

1

1

4-3

4

4.

ДРАСЛАЈЦА

3

0

0

3

4-17

0

 

Х ГРУПА КОНЕЧНА ТАБЕЛА

Х1.

КАДМО БАР &ВИЛА ХАРМОНИ

3

3

0

0

18-5

9

Х2.

МАРКЕТИ АНГЕЛОСКИ

3

2

0

1

9-7

6

3.

ПИЦЕРИЈА ЛЕОНАРДО

3

1

0

2

12-12

3

4.

КАНБЕРА КВИНБИЈАН

3

0

0

3

3-18

0

 

12 ден -резултати
Копачка – Драслајца 3-0 ( службено )
Пицерија Леонардо – Кадмо Бар 4-7 ( 1-4 )
Кафе бар Инсомнија – Бале Турс 6-1 ( 4-0 )
Ресторант Свети Никола – Ресторант Острово 0-3 ( службено )
Плажа Оревче – Др. Баткоски 2-2 ( 1-0 )

Понеделник, 24.08. играат :

19.30 АСП Пак -Илинче 1/8
20.30 Кафе Бар Инсомнија – Маркети Ангелоски 1/8
21.30 ФК Сатеска – Плажа Оревче 1/8
22.30 Сите Светии – Мешеишта 1/8
23.30 Ресторант Острово – Фаланга -натпревар за пласман во 1/8

Вторник, 25.08. играат :

20.00 Вики Транс – Пупе Компани   1/8

21.00 Кадмо Бар Вила Хармони – Бале Турс   1/8

22.00 Хотел Монтенегрин – Ресторант Острово / Фаланга   1/8

23.00 Др. Баткоски – Дејан Војвода   1/8