Мој став

Мојот став: Зошто македонските земјоделци не гo осигуруваат родот?

Мојот став: Зошто македонските земјоделци не гo осигуруваат родот?
March 19, 2013

Изминативе месец дена бевме сведоци на поплавени земјоделски повшини и сто процентно уништени посеви. Па како што навикнавме низ годиниве веднаш после природни катастрофи низ медиумите се актуелизира темата Зошто македонските земјоделци не ги осигуруваат родот? Податоците говорат дека минатата ... Дочитај »

Ах, таа завист и лицемерие

Ах, таа завист и лицемерие
March 5, 2013

Овој текст е мое отворено писмо до моите искрени пријатели, а уште повеќе до моите лажни пријатели. Кои се  и едните, а кои другите нема да ги споменам во текстот, самите ќе се препознаат. Пред да почнам, накратко да го ... Дочитај »

Мојот став: Г-дине евробирократу Аиво Орав името на нашата земја е Македонија !

Мојот став: Г-дине евробирократу Аиво Орав името на нашата земја е Македонија !
February 3, 2013

Неколку последователни случувања ме провоцираа да го изнесам овој мој став. Прво беше недобивањето на датум за преговори со Европската Унија во декември, па добивањето на Нобелова награда за мир на истата ЕУ за 2012 година, изјавата на Евроамбасадорот Аиво ... Дочитај »

Мој став: Мојата земја е Македонија

November 20, 2011

До сите Македонци. Време е ние како нација да се ресхиме за еден заедницхки национален став и било што и да се деси, ние МАКЕДОНЦИ никакгаш во  нашата  нација, култура ,етност и историја  да дозволиме да се сомневаме. Ние сме ... Дочитај »

Среќен 40-ти роденден на “Македонска нација”

October 10, 2011

Ve molam promovirajte gi statiite-napisite, koi se publikuvaat  vo  “Makedonska nacija”, tie se od najgolem sovremen-aktuelen,a posebno od nacionalen i politi~ki karakter, vo dene{nata makedonska elektronska medija. Nivnite avtori se intuzijasti so golemi srca i qubov za makedonskoto delo i makedonskata kauza.Tie ... Дочитај »

Спаско Трпоски-Спасе еден од патриотите кои не се забораваат

September 10, 2011

Во чест на 20 годишнината од македонската независност и државност весникот Македонска нација во повеќе изданија објавува потсетувања за повеќе македонски патриоти кои својот живот и дело го посветија на остварувањето на вечниот идеал на македонскиот народ-создавање на сопствена македонска ... Дочитај »

Мојот став: Сплотени за Волино и Македонија

June 13, 2011

На почетокот морам да признам дека сум пријатно изненаден од реакциите на мојот став за патриотите и предавниците. Она што можам да заклучам е дека Volino. org се следи и чита не само од Волинци, туку и од многу пријатели ... Дочитај »

Мојот став: ДА, за подобро Волино

June 10, 2011

Пред се сакам да испратам благодарност до volino.org што преку категоријата Мој став, волинци, а и другите пријатели на Волино ќе можат да го искажат своето мислње за Волино, јавно. Читајќи ја статијата за “Патриоти и предавници” би сакала да дадам ... Дочитај »

Мојот став:За патриотите и предавниците

June 9, 2011

Изборите завршија или што би рекол нашиот народ “ Би свадба и помина”. Реформите победија, но што од сето тоа ќе добие народот останува да видиме. Во нашето Волино традицијата остана непроменета и пак победи Вмро Дпмне и покрај силните ... Дочитај »