Вести

Осветување и положување камен-темелник на црквата “Св. Петка”

August 2, 2010

На 2 август 2010 година –  Илинден, во  Волино , се освети и положи камен-темелник за изградба на нова црква посветена на “Св. Петка”. Чинот осветување и положувањето камен-темелник го изврши Владиката г. Тимотеј. По завршувањето на чинот на осветување ... Дочитај »

Австралиска помош за црква во Волино

July 30, 2010

На 10 јули 2010 година во просториите од ФК Грингилски лавови во Грингила (Волонгонг) се одржа Волинска хуманитарна вечер. Таа беше одржана за да се соберат и испратат пари за изградба на црквата Св. Петка во село Волино Охридско. Оваа ... Дочитај »