Волино

Во Австралија собрана нова донација за црквата Св.Недела во Волино

Во Австралија собрана нова донација за црквата Св.Недела во Волино
December 12, 2011

Волинци во Австралија уште еднаш ја покажаа својата приврзаност и љубов кон родното Волино.Во нивна организација, во саботата во Грингила се одржа Кафанска вечер, која имаше донаторски карактер,  за да се соберат парични средства за изградба на Светинеделската сала во ... Дочитај »