Официјално:Волинска регата 2016 – седум години традиција, забава, релаксација

Официјално:Волинска регата 2016 – седум години традиција, забава, релаксација

Во недела 10.07 2016  година со почеток во 12:00 ч.  по седми пат ќе се одржи традиционалната “Волинска регата 2016″. Имено манифестацијата започна да се организира во 2010 година  по иницијатива на волинецот Саре Мочароски и истата нема натпреварувачки карактер, туку...
ПРОГРАМА ЗА ПРОСЛАВА НА “ВАСИЛИЦА ВОЛИНО 2016”

ПРОГРАМА ЗА ПРОСЛАВА НА “ВАСИЛИЦА ВОЛИНО 2016”

Среда, 13 Јануари 16.00 – ПАЛЕЊЕ НА ВАСИЛИЧАРСКИОТ ОГАН 18.00- 02.00 – ВАСИЛИЧАРСКА ПОСЕТА НА ДОМОВИТЕ НА ВОЛИНЦИ -/ зет, неста, гатач, тркалач со придружба на василичари и музиканти / Четврток, 14 Јануари 11.00 – ПОЧЕТОК НА ВАСИЛИЧАРСКОТО ПРАЗНУВАЊЕ СО МУЗИЧКАТА...
Волинскиот штрк си доби фудбалска топка

Волинскиот штрк си доби фудбалска топка

Синоќа присутните на Богородица Куп 2015 беа сведоци на еден навистина несекојдневен момент. При едно исфрлање на фудбалската топка истата од спортскиот полигон директно заврши во седелото на волинскиот штрк, на врвот од покривот на старото училиште. Тоа за момент ги...
Официјално:Волинска регата 2015 – шест години традиција, забава, релаксација

Официјално:Волинска регата 2015 – шест години традиција, забава, релаксација

Во недела 11.07 2015 (сабота) година со почеток во 12:00 ч.  по шесттн пат ќе се одржи традиционалната “Волинска регата 2015″. Имено манифестацијата започна да се организира во 2010 година  по иницијатива на волинецот Саре Мочароски и истата нема натпреварувачки...
Фото: Супер Ел Класико – Долна Мала ја потврди доминацијата

Фото: Супер Ел Класико – Долна Мала ја потврди доминацијата

Вчера на голмиот Христијански празник Велигден, на Арената “Гоце Делчев” во Волино се одигра традиционалното Волинско Супер Ел Класико. На сончево и топло време, силите ги вкрстија Горна Малци и Долна Малци. Иако први резултатот го најавија...
Најава за традиционалното Велигденско Супер Ел Класико

Најава за традиционалното Велигденско Супер Ел Класико

Традицијата продолжува! Во недела, на Велигден, на Гоце Делчев Арената  најавуваме уште едно издание на Волинското Ел Класико, Горна Маала- Долна Маала. Последните пет години силно е изразита доминацијата на Долномаaлци, а интересно е што оваа година Горнамаaлци,...