Живот

volino.mk мост помеѓу Волино во татковината и иселено Волино

June 12, 2011

Изминува седмиот месец  од почетокот на volino.org, веб страница, а зошто да не речеме и медиум за Волино и Волинци. На 1 јануари 2011 година стартувавме со проектот  Волино-топлата страна од сонцето. Првичната цел ни беше  да ги искористиме можностите ... Дочитај »

Седум години Facebook

February 4, 2011

Најпопуларната друштвена мрежа на интернет, Facebook, денес слави седум години постоење. Facebook започна со работа на 4 февруари 2004 година, а денес има повеќе од 600 милиони корисници ширум светот. Оваа друштвена мрежа е воедно и најпопуларно место за објавување ... Дочитај »

Фотосторија: Планинскиот убавец Пелистер во зима

February 4, 2011

„Боговите му забележале на Зевс зошто за седиште го одбрал Олимп кога на север е планинскиот убавец Пелистер. Зевс за казна го оженил Пелистер за Баба!“ Во југозападниот дел  од Република Македонија помеѓу Преспанската котлина на запад и Пелагониската котлина ... Дочитај »

Идејно решение за изградба на Света Неделската сала на увид пред Волинци

January 26, 2011

Црковниот одбор на Црквата “Св. Недела” с. Волино го подготви идејното решение за изградба на Света Неделската сала. Volino. org  идејното решение го презентира пред пошироката јавност, односно истото по барање на Црковниот одбор се става на јавен увид пред ... Дочитај »

Дочекот на Новата 2011 година – Свет

January 4, 2011

Глобусот е поделен со 360 меридијани, и 24 часовни зони. Според локалното време, Новата Година се прославува 24 часа, секако низ засебните часовни зони. Први кои го започнуваат одбројувањето се островите Кирибати, после нив се Нов Зеланд, па Австралија, Јапонија, ... Дочитај »

Крв во алкохолот

January 4, 2011

За време на Новогодишните и Божиќните празници, повеќето од нас сакаат да потпивнуваат чашка или две алкохол, а има и такви кои често и се забораваат пиејќи.  🙂  Тимот на Alcowebizer се потрудил да ни претстави како изгледаат нашите омилени ... Дочитај »

Среќна 2011 година!

January 1, 2011

Тимот  на порталот Volino.org  ви ја честита “Новата 2011 година.” Имајте многу здравје,љубов, среќа,пари. Нека сите желби што сте ги замислиле во новогодишната ноќ ви се остварат. Уживајте во секој миг од Новата година. Среќно! Дочитај »

Дочек на 2011 година со Јордан Митев

December 30, 2010

По повод  “Дочек на 2011 година”  во Café Bar Hollywood во с. Волино  гостува еден од најпознатите естрадни уметници Јордан Митев. “За  Нова Година конечно со сигурност ќе бидам во едно од најспецијалните места во западна Македонија а, тоа е ... Дочитај »

Биди дописник за Volino.org

December 30, 2010

Од 1.1 2011 официјално почнува со работа web страната за с. Волино. Volino.org ги поканува сите оние кои мислат дека можат да допринесат во збогатување на содржините на порталот, своите текстови, мислења, забелешки, коментари и пофалби  да ги испраќаат на ... Дочитај »