По иницијатива на младинците на село Волино од оваа година започнува Младински турнир во мал фудбал, кој ќе го носи името на легендата на ФК Сатеска, Зоран Митрески-Бутрагењо.

За учество на првиот турнир пријавени се вкупно 16 екипи, поделени во 4 групи. Турнирот започнува денес.

Понеделник 12.06.2017

19:00 ФК Куршум – Луково

20:00 Арена Мислешево – Буде 2013

21:00 Ду-Ел-Ма – Мороишта

22:00 Интер Европа – Куратица

Вторник 13.06.2017

20:00 Пантери 2017 – Шалабајзери

21:00 Беаст – Искра

22:00 Драслајца – Ташмаруништа

23:00 Волино – Ми нисмо ливница