Денови за европска фудбалска треска

June 7, 2012
Денови за европска фудбалска треска

Денес по 14 ти пат започнува Европското фудбалско првенство. Полска и Украина заеднички ќе ги нагостат најдобрите 16 репрезентации на Стариот континент, кои ќе се борат за трофејот  “Анри Делонеј”. Ако во далечната 1960 година само 4 земји беа на завршницата, ова ќе биде последен пат најдобрите 16 да се борат за трофејот. Веќе на следното ЕП во Франција 2016 УЕФА одлучи да има 24 селекции во борба за трофејот.

Одбројувањето за ЕП заврши и сега останува да уживаме во фудбалските мајстории. За полесно следење на речиси едномесечните возбудувања во Полска и Украина Ви го препорачуваме водичот-распоред на натпреварите на првенството.

РАСПОРЕД НА ЕУРО 2012

Евро 2012
Термини

Натп.
Време

Стадион

Фаза

Тим 1

Резултат

Тим 2

Петок,
Јуни  8

1
18:00
Национален стадион, Варшава

A

Полска

Грција
2
20:45
Градски Стадион, Вроцлав

Русија

Чешка

Сабота,
Јуни 9

3
18:00
Металист Стадион, Харков

Б

Холандија

Данска
4
20:45
Лвов нов стадион, Лвов

Германија

Португалија

Недела,
Јуни 10

5
18:00
ПГЕ Арена Гдањск, Гдањск

Ц

Шпанија

Италија
6
20:45
Градски Стадион, Познањ

Реп. Ирска

Хрватска

Понеделник,
Јуни 11

7
18:00
Донбасс Арена, Доњецк

Д

Франција

Англија
8
20:45
Олимписки Национален Спортски комплекс, Киев

Украина

Шведска

Вторник,
Јуни 12

9
18:00
Градски Стадион, Вроцлав

A

Грција

Чешка
10
20:45
Национален стадион, Варшава

Полска

Русија

Среда,
Јуни 13

11
18:00
Лвов нов стадион, Лвов

Б

Данска

Португалија
12
20:45
Металист Стадион, Харков

Холандија

Германија

Четврток,
Јуни 14

13
18:00
Градски Стадион, Познањ

Ц

Италија

Хрватска
14
20:45
ПГЕ Арена Гдањск, Гдањск

Шпанија

Реп. Ирска

Петок,
Јуни  15

15
18:00
Олимписки Национален Спортски комплекс, Киев

Д

Шведска

Англија
16
20:45
Донбасс Арена, Доњецк

Украина

Франција

Сабота,
Јуни 16

17
20:45
Градски Стадион, Вроцлав

A

Чешка

Полска
18
20:45
Национален стадион, Варшава

Грција

Русија

Недела,
Јуни  17

19
20:45
Металист Стадион, Харков

Б

Португалија

Холандија
20
20:45
Лвов нов стадион, Лвов

Данска

Германија

Понеделник,
Јуни  18

21
20:45
ПГЕ Арена Гдањск, Гдањск

Ц

Хрватска

Шпанија
22
20:45
Градски Стадион, Познањ

Италија

Реп.Ирска

Вторник,
Јуни 19

23
20:45
Донбасс Арена, Доњецк

Д

Англија

Украина
24
20:45
Олимписки Национален Спортски комплекс, Киев

Шведска

Франција

Среда,
Јуни  20

Нема натпревари

Четврток,
Јуни  21

25
20:45
Национален стадион, Варшава

Евро 2012
Четвртина
финале

1A

Петок,
Јуни 22

26
20:45
ПГЕ Арена Гдањск, Гдањск

2A

Сабота,
Јуни 23

27
20:45
Донбасс Арена, Доњецк

Недела,
Јуни 24

28
20:45
Олимписки Национален Спортски комплекс, Киев

Понеделник,
Јуни  25

Нема натпревари

Вторник,
Јуни 26

Среда,
Јуни  27

29
20:45
Донбасс Арена, Доњецк

Евро 2012
Полу
финале

1А/2Б

1Ц/2Д

Четврток,
Јуни 28

30
20:45
Национален стадион, Варшава

1Б/2А

1Д/2Ц

Петок,
Јуни 29

Нема натпревари

Сабота,
Јун 30

Недела,
Јули  1

31
20:45
Олимписки Национален Спортски комплекс, Киев

Евро 2012
Финале

Победник #29

Победник #30

Поврзани написи