Деттскиот парк во Волино, наликува на депонија

June 19, 2013
Деттскиот парк во Волино, наликува на депонија

Деттскиот парк кој се наоѓа во центарот на Волино, почна да наликува на депонија. Нарасната трева, пластични и стаклени шишиња, пластични кеси, отпушоци, лименки и друг отпаден материјал се расфрлан, околу деттското катче во паркот донирано од страна на волинчанецот Илија Печоски. Сликата за да биде уште по жалосна.  на само метар од игралиштето е поставена корпа за отпадоци, но наместо ѓубрето да биде во неа тоа е околу неа.

IMG_1355 IMG_1353 IMG_1360

Во оваа прилика, би ги замолил сите родители кои со своите деца, секојдневно се рекреираат во паркот, да обрнат поголемо внимание околу чистотата и зеленилото во паркот.

Впрочем ВИЕ сте пример за вашето дете.

Да не дозволиме и ова прекрасно Деттско катче да прерасне затревена депонија.

Поврзани написи

Коментарите се затворени.