Ако италијанците се мајстори за шпагети, тортелини, фиде, пене, спиралети, критараки, канелони, макарони полжавчиња… Ние македонците сме веле-мајстори за Губи или уште познати како јуфки

По рецептот на бабите, летно време се до доцна есен, додека времето е доволно топло за да се исушат, за да во зимските студени утра ни ја греjат душата потсетувајќи не на летото.

Зошто убаво спакуваните тестенини направени во некоја фабрика никогаш не можат да го имаат истиот оној вкус кој те „утешува” после тешкиот работен ден?

Сигурно затоа што во нивното месење е вткаено сонцето и безгрижната амосфера на спокојно летно попладне.

И затоа што домашно си е домашно!

За крај, ставете малку рендано сирење и дувајте зошто се уште жешки.

Наздравје!