Драслајца 2012: Сатеска повторно запрена на пенали

August 29, 2012
Драслајца 2012:  Сатеска повторно запрена на пенали

За екипата на Сатеска  синоќа во финалето на турнирот во Драслајца повторно малерозни беа пеналите. Финалниот натпревар Сатеска-Бетовен/Враништа заврши нерешено 2-2. Во пенал рулетот посреќни беа враништани. Меѓутоа, не можеме а да не го одбележиме катастрофалното и пристрасното судење на штета на нашата екипа. Едноставно ни беше одземена победата. Можеби е крајно време да се извлече поука и да се размисли дали воопшто вреди да се учествува на овој турнир. Ова, дотолку повеќе ако се има во предвид дека во истото време се игра нашиот Богородица Куп, кој од година во година е подобар и затоа сите сили тука треба да се концентрираат.

 

Поврзани написи