Фото: Со скара и ладно пиво Волинци го славеа 1 Мај

May 1, 2012
Фото: Со скара и ладно пиво Волинци го славеа 1 Мај

Денеска во земјава се одбележува 1 Мај – Меѓународниот ден на трудот во чест и сеќавање на историската борба на работниците од целиот свет за унапредување на нивните права.

Традиционално Волинци во голем број ги посетија излетничките места ( Кампот Андон Дуков, Свети Наум,Бобанско Езеро, Свети Спас ) или отидоа некаде во природа (покрај Сатеска) , каде славеа со вкусна скара и ладно пиво.

Volino mk Ви пренесува како славеа група на млади Волинци….

Поврзани написи