Фото:Зимата пристигна, Волино во снег

December 22, 2011
Фото:Зимата пристигна, Волино во снег

Денес во 6.30 на северната полутопка на Земјата започна зимата. Во Волино првиот ден од зимата започна идилично бело со долгоочекуваниот снег, кој започна да паѓа од синоќа.

Зимата ќе трае до 20 март 2012 година, кога почнува пролетта. За првите денови на зимата метеоролозите  најавија студено време со врнежи од снег.

Температурата ќе се движи од три степени над нула во текот на денот, додека во текот на ноќта се очекуваат температури од минус пет до нула степени. 

Поврзани написи