Ѓурѓовден 2014

May 6, 2014
Ѓурѓовден 2014

Со утринска литургија и традиционалното одење с крсти, со песната Крсти носам, Бога молам, Тропарот за Велигден и торжествениот поздрав Христос Воскресе-Вистина Воскресе Волинци го прославија празникот Ѓурѓовден, посветен на Св.Георгиј Победоносец. Литијата  предводена од свештеникот Диме Димоски ги обиколи сите цркви во Волино, посетувајќи и некои домаќинства, кои крстите ги пречекаа со мезе и пијалок.

Поврзани написи

Коментарите се затворени.