Медал за заслуги за Македонија доделен на нашиот Иван Трпоски

July 20, 2016
Медал за заслуги за Македонија доделен на нашиот Иван Трпоски
Денеска со „Медал за заслуги за Македонија” од страна на претседателот на државата, беше одликуван нашиот Иван Трпоски.
Медалот му се доделуваат за неговата исклучителна посветеност и ангажираност во своето работење во неговата земја Австралија, со што дал значаен придонес за афирмација на Република Македонија во светот и за унапредување на пријателските односи и соработката со државите во кои живеат.
13754495_1628709210779932_8289843310844907649_n

Признанието „Повелба на Република Македонија” се доделува на „Македонскиот сојуз во Кралството Шведска” за особени заслуги и достигнувања во својата дејност како асоцијација за зачувување и афирмирање на македонските историски, културни и духовни традиции и вредности во светот, како и за придонесот за унапредување на пријателските односи и соработката на Република Македонија со Кралството Шведска.

Покрај нашиот Иван Трпоски одликувани беа и Кирил Христовски од Соединетите Американски Држави, Лилјана Стоилковска – Андоновска од Кралството Шведска и Борче Величковски од Република Србија.

Од тимот на volino.mk на нашиот Иван, со искрени честитки му посакуваме да нижи уште многу вакви успеси во својата кариера.

Поврзани написи

Коментарите се затворени.