Мешеjишко-Климешки средби во Австралија

December 3, 2011

Македонските иселеници во Австралија, а кои потекнуваат од соседните Мешеишта и Климештани, во Сиднеј ја одржаа 23-та Мешеишко-Климешка средба. На средбата присуствуваа Македонци кои потекнуваат и од други места во Македонија, а кои роднински, пријателски, комшиски се поврзани со мешеиштани и климештанци. На средбата го забележавме присуството и на многу наши волинци со своите семејства како Трпо Трпоски, Крсте Илинкоски, Страше Чалдрмоски, Науме Чалдрмоски, Драган Петрески, Ристе Николоски и други.

Во видеото можете да ги погледнете и изјавите на Трпо Трпоски и Крсте Илинкоски дадени на репортерот на сателитската телевизија INTV au.

httpv://www.youtube.com/watch?v=V9VAyjEs14w&feature=related

Поврзани написи