СП: Распоред на натпреварите според македонско време

June 3, 2014
СП: Распоред на натпреварите според македонско време

Се наближува денот кога на планетата земја споредната работа во светот ФУДБАЛОТ, ќе стане примарна.

Светското првенство во Бразил започнува на 12.јуни со натпреварот помеѓу домаќинот Бразил и Хрватска во Сао Паоло. Првиот натревар е закажан одигра во 22 часот по македонско време.

Во прилог го имате и распоредот со термини за преостанатите натпревари.

Распоред на натпреварите на СП во првата фаза:

Прво коло:

12.јуни:

22:00 Бразил – Хрватска

13.јуни:

18:00 Мексико – Камерун

22:00 Шпанија – Холандија

00:00 Чиле – Австралија

14.јуни:

18:00 Колумбија – Грција

22:00 Уругвај – Костарика

00:00 Италија – Англија

03:00 Брег на Слонова Коска – Јапонија

15.јуни:

18:00 Швајцарија – Еквадор

22:00 Франција – Хондурас

00:00 Аргентина – БиХ

16.јуни:

18:00 Германија – Португалија

21:00 Иран – Нигерија

00:00 Гана – САД

Второ коло

17.јуни

18:00 Белгија – Алжир

21:00 Бразил – Мексико

00:00 Русија – Јужна Кореја

18.јуни:

18:00 Австралија – Холандија

21:00 Шпанија – Чиле

00:00 Хрватска – Камерун

19.јуни:

18:00 Колумбија – Брег Слонова коска

21:00 Уругвај – Англија

00:00 Јапонија – Грција

20.јуни:

18:00 Италија – Костарика

21:00 Швајцарија – Франција

00:00 Хондурас – Еквадор

21.јуни:

18:00 Аргентина – Иран

21:00 Германија – Гана

00:00 Нигерија – БиХ

22.јуни:

18:00 Белгија – Русија

21:00 Јужна Кореја – Алжир

00:00 САД – Португалија

Трето коло:

23.јуни

18:00 Холандија – Чиле

18:00 Шпанија – Австралија

22:00 Бразил – Камерун

22:00 Хрватска – Мексико

24.јуни:

18:00 Уругвај – Италија

18:00 Англија – Костарика

22:00 Јапонија – Колумбија

22:00 Грција – Брег Слонова коска

25.јуни:

18:00 Нигерија – Аргентина

18:00 БиХ – Иран

22:00 Еквадор – Франција

22:00 Хондурас – Швајцарија

26.јуни:

18:00 САД – Германија

18:00 Португалија – Гана

22:00 Јужна Кореја – Белгија

22:00 Алжир – Русија.

Поврзани написи

Коментарите се затворени.