Пeток, 13 Јануари

16.00 – ПАЛЕЊЕ НА ВАСИЛИЧАРСКИОТ ОГАН

17.00- 02.00 – ВАСИЛИЧАРСКА ПОСЕТА НА ДОМОВИТЕ НА ВОЛИНЦИ -/ зет, неста, гатач, тркалач со придружба на василичари и музиканти /

Сабота, 14 Јануари

11.00 – ПОЧЕТОК НА ВАСИЛИЧАРСКОТО ПРАЗНУВАЊЕ СО ПЕТАР НЕЧЕВСКИ

12.00 – ДЕФИЛЕ НА НАЈМЛАДИТЕ ВАСИЛИЧАРИ

13.00 – ПРВО ДЕФИЛЕ НА ВАСИЛИЧАРСКИТЕ МАСКИ

14.00 – ВТОРО ДЕФИЛЕ НА ВАСИЛИЧАРСКИТЕ МАСКИ

14.30 – ГОЛЕМО ВАСИЛИЧАРСКО ОРО

15.00-16.00 – ВАСИЛИЧАРСКА ТРПЕЗА ЗА СИТЕ ПРИСУТНИ – богато мени на василичарско јадење и пијалок

16.00 – ПРОГЛАСУВАЊЕ НА НАЈДОБРИТЕ МАСКИ

16.15. – ОПШТОНАРОДНА ВАСИЛИЧАРСКА ВЕСЕЛБА

ВАСИЛИЧАРСКИ ОДБОР

Волино, 2016