Пролетта се приближува

March 15, 2012
Пролетта се приближува

Во народните верувања Летник е празникот кој го означува почетокот на пролетта. И навистина според метеоролозите по долгата и студена зима викендов не очекува топло  време,  со температури до дваесетина степени. Очигледно пролетта доаѓа неколку дена  пред и календарски да влеземе во  неа.  Редно беше!

            Тридневна временска прогноза

16 03 2012 г. (петок)

17 03 2012 г. (сабота)

18 03 2012 г. (недела)

     
Интервал на минимални температури на воздухот

-5 до 3

-3 до 4

0 до 6

Интервал на максимални температури на воздухот

11 до 18

13 до 20

14 до 21

Краток опис на времето

Сончево

Сончево

Сончево

 

 


Поврзани написи