Сатеска на два чекори од врвот

April 2, 2012
Сатеска на два чекори од врвот

Одличната пролетна серија на Сатеска  од  4 победи во исто толку натпревари ја донесе на третото место со заостанување од само два бода од првопласираната екипа на Злести и еден бод од второпласираната Дебрца, од Белчишта. Во наредното 16 коло Сатеска на Ѓоргов мост ја пречекува екипата на Воска.

Недела, 01.04.2012 – 15. Коло

Вапила-Илинден (В) 1 – 6

Св.Петар и Павле-Лакочереј 0 – 2

Воска-Рудар (К) 2 – 3

Славеј-Сатеска 2 – 4

Злести-Дебрца 1 – 1

Оровник-Вулкан 0 – 0

Табела

Место

 

Екипа

Одиг

Поб

Нер

Изг

Голови

Бод

1

(1)

Злести

15

10

2

3

43:24

32

2

(2)

Дебрца

15

9

4

2

44:24

31

3

(3)

Сатеска

15

8

6

1

34:21

30

4

(5)

Рудар(К)

15

8

2

5

43:29

26

5

(6)

Илинден (В)

15

8

2

5

39:25

26

6

(4)

Вулкан

15

7

4

4

32:25

25

7

(8)

Лакочереј

15

6

3

6

37:36

21

8

(7)

Славеј

15

6

2

7

33:28

20

9

(10)

Оровник

15

3

5

7

27:36

14

10

(9)

Вапила

15

4

2

9

23:41

14

11

(11)

Воска

15

3

2

10

24:48

11

12

(12)

Св. Петар и Павле

15

1

1

13

9:48

4

Поврзани написи