volino

ФОТО: Заврши 8-та Волинска Регата

ФОТО: Заврши 8-та Волинска Регата
July 9, 2017

Денес, точно на пладне, при идеални временски услови, по течението на реката и каналот на Сатеска се одржа традиционалната седма Волинска регата 2017. Стартот беше на вителот “кај Перовчета”, а финишот поради новото на водата кај мостот на патот за Мешеишта. ... Дочитај »

Богојавление – Водици во Волино – традиција и обичаи

Богојавление – Водици во Волино – традиција и обичаи
January 18, 2017

19 јануари…Богојавление-Водици…ден кој сите го чекаат со возбуда…ден кога се предава крстот од старите на новите кумови. Во Волино Водици се празнува само еден ден (19 јануари). Утрото на знакот од камбаната се оди во црквата Св.Богородица каде има богослужба, ... Дочитај »

Мила ми е Партијата, ама помило ми е Селото

Мила ми е Партијата, ама помило ми е Селото
October 26, 2016

Подолго време размислував дали јавно да ги споделам овие мои размислувања. За да не бидам погрешно сфатен. За да не рече некој, ете како претседател на општинска организација  на политичка партија терам некаква политичка кампања. Сепак , како човек “без ... Дочитај »

ФОТО: Заврши 7-та Волинска Регата

ФОТО: Заврши 7-та Волинска Регата
July 10, 2016

Денес, точно на пладне, при идеални временски услови, по течението на реката и каналот на Сатеска се одржа традиционалната седма Волинска регата 2016. За одбележување е дека оваа година регатата беше најмасовна до сега, со голем број на учесници, кои беа ... Дочитај »