Драги Волинци и Македонци, Христијани !

И оваа ноќ донесовме светлина од храмот со запалените свеќи.

Ја донесовме радоста од Христовото Воскресение

 и надежта за сопствено спасение.

Да го празнуваме животот денес.
Да го воскреснеме Исус во нашите срца.
Да ги отвориме душите за љубов и радост
.

Да биде секогаш во нас верата,

зашто од нашите желби и мечти

зависи утрешниот наш ден!

ХРИСТОС ВОСКРЕСЕ! ВИСТИНА ВОСКРЕСЕ!

ЧЕСТИТ ВЕЛИГДЕН !

Volino.mk – Топлата страна од сонцето