Волинци ја прославија Василица – Стара Нова Година

January 14, 2011
Волинци ја прославија Василица – Стара Нова Година

Синоќа, продолжувајќи ја традицијата со ритуалот на палењето на Василичарскиот оган, маскирањето, посета на секоја куќа, со оро и песна , вино и ракија  Волинци го прославија дочекот на Стара Нова година 2011.

Volino org на сите Волинци било каде и да се им го честита  Новото Господово лето 2011 .

СУРА ГОДИНА! ЗА МНОГУ ГОДИНИ!

Празнувањето на Василица продолжува денес,со дефиле на бајачи,оро и песна и закуска подготвена од Василичарскиот одбор.

НА ЗДРАВЈЕ И ДОГОДИНА ПОРАДОСНИ И ПОВЕСЕЛИ.

Volino org Ви пренесува дел од синоќешната прослава…

Зоран Ногачески

Поврзани написи