Волинци ја засадија својата иднина

April 19, 2011
Волинци ја засадија својата иднина

Денес во Волино се изведе  акција при што во паркот во центарот на Волино Волинци   засадија 37 украсни дрвца од сортата hamaciperis и една елка.

Дрвцата се донација на фирмата Rozentalis, сопственост на Волинецот Љупчо Митрески, а елката ја донираше Славчо Шкуртески.

Во акцијата учествуваа поголем број на жителина Волино и истата е дел од проектот за хортикултурно уредување на центарот на Волино, кој се надеваме ќе продолжи и во наредниот период со други активности.

Пишува: Зоран Ногачески

Поврзани написи

  • Bogoja

    ja pozdravuvam akcijata, za razubavuvanje na naseto prekrasno Volino City, i golem pozdrav do site volincani od Avstralija

  • Bosko Stoeski

    Pozdrav do site volinci i cestitki za akcijata koja e napravena za razubavuvajne na centarot na Volino voedno i cestit praznik HRISTOS VOSKRESNA!!!!

  • TRPE TRPOSKI

    Bravo VOLINCI SAMO NAPRET NEKA VI SE CESTITI PRAZNICITE NA SITE VO SVETOV OD AVSTRALIA