Волинска поддршка за Перо Антич во Чикаго

January 5, 2014
Волинска поддршка за Перо Антич во Чикаго

За сите оние кои не се претходнo информирани, Македонскиот репрезентативец Перо Антич, е првиот македонец што заиграл во НБА лигата. Имено тој оваа сезона потпиша за НБА тимот на АТЛАНТА ХОКС. Сето тоа резултираше со огромна посетеност на НБА натреварите од Македонците кои се со живеалиште во Соединетите Амеркинаски држави. Речиси нема натревар а Перо Антич, да ја нема поддршката од нашинците.

1488309_701552496545295_1539018389_n

Вечерва Антич, како резултат на добрите игри во претходното коло од НБА лигата, е во стартната петорка на Аталанта на гостувањето во Чикаго. Па, оваа прилика ја искористи нашиот волинчанец Илија Печоски, кој со својата фамилија ќе го бодри Антич.

1545161_701564893210722_50007223_n 1549523_701564873210724_1154962451_n 1512561_701564906544054_153873010_n

Да му посакаме одличен натревар и победа на Перо!

Поврзани написи