Во чест на празникот Света Недела, 20 Јули / среда /, во Волино ќе се одржи голем Црковно –народен собир. Чествувањето ќе започне во 08,00 часот со Света празнична литургија во Црквата Света Недела, во сослужение на новиот парохискиот свештеник, Павел Крцоски.

Од  20.00 часот,  на платото пред Црквата ќе започне богата културно-забавна  програма. Присутните ќе ги забавува  музичкиот  бенд  СПЕКТАР и естрадните уметници Миле Кумановски и Елена Јовческа.

[nggallery id=166]

[youtube id=”DnWVaNTcCxw” width=”600″ height=”350″]

[youtube id=”gjexjly46OQ” width=”600″ height=”350″]

[youtube id=”4eICgANidrM” width=”600″ height=”350″]

[youtube id=”3FGHcg0QmOk” width=”600″ height=”350″]